dinsdag 15 september 2015

De aanvulling op de 3 'Vormen' - MdW

De 3 kenmerken:Gebruik van eenvoudige vormen (rechthoeken)
Herhaling
Veelvuldig gebruik van horizontale lijnen.
      Contrast:


Het gebruik van de eenvoudige vormen is niet alles wat uit dit gevelaanzicht te halen is. Er is namelijk ook een duidelijk contrast te zien. Het rood gearceerde gedeelte is een volledig betonnen gesloten wand. Het geel gearceerde gedeelte is een volledig glazen en dus open gevel. Dit is een zeer duidelijk contrast dat zichtbaar is.


Figuur 1:http://grahamfoundation.org/system/grants/images/1420/original/Sheine_plate_14.jpg


Kleur:
Op deze foto is het aspect kleur goed te zien. Het gebouw zelf is uitgevoerd in beton. Dit geeft een eentonig beeld. Maar de omgeving is daarin tegen juist erg groen en levendig. Dit geeft een erg bijzonder effect. Ook de verhoging zorgt voor een goede kleurovergang van het groen van de natuur naar het robuuste van het beton en de woning. 


Beweging:


Op dezelfde foto als hiernaast te zien is, is een aspect te zien dat beweging heet. De manier van het glooien van het landschap en het combineren ervan met het plaatsen van een trap. Dit is een manier van beweging. Op deze manier zorgt Schindler voor het aantrekken en het nieuwsgierig maken van de bezoeker van deze woning. Door daar een trap te maken wil Schindler ervoor zorgen dat men daar heen gaat lopen en kijken wat er om de hoek te zien is.

Figuur 2: http://makcenter.org/wp-content/uploads/2013/10/Photo-Joshua_White-1913.jpg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten