woensdag 7 oktober 2015

Foto's Maquettes VV - Rudolph Schindler

 Maquettes week 2, geënt op het Rodakiewicz House Rudolph Schindler

De verticale lijnen in de puien van het Rodakiewicz House vallen zeer op. Deze verticale lijnen zijn terug te vinden in de bovenstaande maquette. Verder is het overstek dat in het gebouw te zien is ook verwerkt in de maquette.
Naast verticale lijnen zijn de andere kenmerken die in deze maquette centraal staan ruimtelijkheid en openheid. De ruimtelijkheid komt terug door het hoge open vlak, en wordt benadrukt door t overstek. De openheid wordt ook gecreëerd door het open vlak maar ook door de sparingen in het vlak dat symbool staat als glazen pui.

Maquette week 3, geënt op het Howe House Rudolph Schindler
 In deze maquette zijn de vormconcepten beweging, focuspunt en contrast verwerkt. De beweging wordt te weeg gebracht door de belijning richting het gat (focuspunt). De belijning is donker uitgevoerd ten opzichte van de lichte wand, hierdoor ontstaat contrast tussen donker en licht.


Maquette week 4, geënt op het Howe House Rudolph Schindler
In deze maquette zijn de vormconcepten beweging (richting), blokkeren, focuspunt en contrast verwerkt. Het focuspunt ligt op de kolom die 3 donkere en één lichte zijde heeft. Op deze manier ontstaat contrast tussen de vlakken (het lichte vlak staat voor de open pui die in contrast staat met de massieve wanden (donkere vlakken). De beweging wordt te weeg gebracht door de route die men af wil leggen om bij het focuspunt te komen. Dit kan echter niet door de blokkerende wand, waardoor men een route af moet leggen om het focuspunt heen naar de opening toe. Dit is de beweging die te weeg wordt gebracht.

Maquette week 5, geënt op het Howe House Rudolph Schindler



In deze maquette zijn de prominente kenmerken van het Howe House verwerkt.
Dit zijn horizontale lijnen/richting, beweging en focuspunt.
De horizontale richting wordt versterkt door de horizontale lijnen die Schindler vaak in zijn projecten terug liet komen. De beweging is de beweging die men af moet leggen naar het focuspunt. De schuinte die omhoog loopt naar het hoogstgelegen punt, hetgeen ook direct het focuspunt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten